kunst

Kunst is één van de middelen om de eigen identiteit van Ameland onder de aandacht te brengen. Al in de 19e eeuw kwamen er kunstenaars naar Ameland om het licht en het landschap te vangen in hun schilderijen en tegelijkertijd te genieten van de rust en de ruimte

Ook tegenwoordig staat Ameland bekend om zijn kunst, galerieën, ateliers en natuurlijk de kunstmaand geven de bezoeker de mogelijkheid te genieten van diverse kunstvormen en kunstuitingen.
Maar we kunnen meer…………
• Scholen meer betrekken bij kunst, die de Amelander identiteit versterkt, bijvoorbeeld in samenhang met het heemkundeproject “Op avontuur op Ameland” dat inmiddels wordt uitgevoerd op de Amelander scholen.
• De jeugd op speelse en interactieve wijze kennis laten maken met de rijke historie van kunst op Ameland en hier het sociaal cultureel werk, de scholen en de musea bij betrekken. Het heemkunde programma .”Op avontuur op Ameland” op de Amelander scholen zou hiervoor een goede basis kunnen zijn.
• Naast de kunstmaand Ameland een speciale “kinderkunstweek” te organiseren en hierbij samenwerking te zoeken met diverse partijen.